Λήγει η υποστήριξη των Windows XP απο τη Microsoft

17.03.2014
|
Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί
|
windows-xp-xm

Αγαπητοί συνεργάτες,
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι στις 8 Απριλίου 2014, θα σταματήσει η υποστήριξη των Windows XP από την πλευρά της Microsoft, καθώς το λειτουργικό υπάρχει στην αγορά εδώ και 12χρόνια. Αυτό σημαίνει ότι θα σταματήσει εντελώς η δημιουργία ενημερώσεων ασφαλείας για τουςυπολογιστές που λειτουργούν ακόμη με αυτά. Ταυτόχρονα με την διακοπή των ενημερώσεων θασταματήσουν και οι ενημερώσεις για το δωρεάν αντιβιοτικό της Microsoft το SecurityEssentials.

Περισσότερα στη σελίδα της Microsoft: http://windows.microsoft.com/el-gr/windows/end-support-help

Σύμφωνα με την Microsoft, οι υπολογιστές με Windows XP θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά, αλλά πλέον οποιοδήποτε κενό ασφαλείας προκύψει μετά την ημερομηνία αυτή δεν θα διορθώνεται από την μεριά της Microsoft, κάνοντας τα XP πλέον μη ασφαλή στην χρήση τους. Αυτό ισχύει μόνο για τα μηχανήματα τα οποία δεν έχουν πρόσβαση σε Internet και αυτόματες ενημερώσεις.

Αυτό που προτείνει η Project Team ως λύσεις είναι:

  1. Σε υπολογιστές με αγορασμένη άδεια Windows 7 ή Windows 8 προτείνουμε την εγκατάσταση του νέου λειτουργικού με διαδικασία πλήρους διαγραφής των Windows και εγκατάσταση του νεότερου λειτουργικού.
  2. Σε υπολογιστές με λειτουργικό WindowsXP και μεγαλύτερα της 7ετίας προτείνουμε την αντικατάσταση του ολόκληρου του υπολογιστή με καινούργιο καθώς η αγορά της άδειας Windows 7 ή 8 δεν είναι συμφέρουσα οικονομικά για υπολογιστές τόσο κοντά στο τέλος ζωής τους. Επίσης μπορεί ναυπάρξουν προβλήματα συμβατότητας με τα νέα Windows.
  3. Στους υπολογιστές που δεν υπάρχει δυνατότητα αντικατάστασης είτε του λειτουργικού είτε ολόκληρου του υπολογιστή, προτείνουμε τουλάχιστον την αγορά άδειας αντιβιοτικού για την όσο το δυνατόν αρτιότερη θωράκισή του απέναντι στους ιούς.

 

Πριν την αντικατάσταση του λειτουργικού θα πρέπει να ενημερωθούμε για τα περιφερειακά τα οποία χρησιμοποιούνται από τον χρήστη του υπολογιστή (εκτυπωτές,scanners κλπ) ώστε να δούμε αν υπάρχουν συμβατοί οδηγοί για τις νεότερες εκδόσεις των Windows (Windows 7 ή Windows 8) και να συνεχιστεί απρόσκοπτα η λειτουργία τους και μετά την αλλαγή.

Για οποιαδήποτε ερώτηση ή  διευκρίνηση, η ομάδα Τεχνικής Υποστήριξης της ProjectTeam είναι στην διάθεσή σας, είτε μέσω email (info@projectteam.gr) είτε μέσω τηλεφώνου (2310 642308 – 9).

Παρακαλούμε δώστε μας λίγο χρόνο να σας εξυπηρετήσουμε καθώς οι υπολογιστές με WindowsXP είναι αρκετοί και η σωστή μεταφορά σε νεότερο λειτουργικό απαιτεί πολλές και προσεκτικές κινήσεις από την μεριά μας.

Για την εταιρεία
Ξάνης Χρήστος
Υπεύθυνος Τεχνικής Υποστήριξης
ProjectTeam